Laatste trainingsweek voor de Amphiman op Mallorca

Een week trainen op Mallorca, tweede trainingsweek dit jaar en eindigt een week voor de Amphiman. Daaarna zou ik er klaar voor moeten zijn.
Het loopt net iets anders… Na een paar dagen voel ik me al minder lekker en op vrijdag lig ik met koorts in bed. Dat kan toch niet??? Ik ben nooit ziek?! Binnen bepaalde grenzen ben ik gewend met mijn lijf te kunnen doen wat ik wil. Beetje een deukje in mijn zelfvertrouwen en een belabberde timing om ziek te worden. Zaterdag daarentegen zit ik al weer op de fiets en zondag doe ik bijna een 1/2 triathlon. Mijn herstel vermogen geeft me dan wel weer vertrouwen!
In mijn schema van Trispiration zijn dit de zwaardere trainingsweken. Het is nog 2 maanden naar mijn hoofddoel, de Frysman! Komende weken nog aardig wat trainingswerk verrichten, dus het snelle herstel is lekker voor de Amphiman, maar ook voor de Frysman en alle trainingswedstrijden die er nog tussen zitten! Door de dag in bed wel wat minder uren gemaakt deze week en de dagen erna de intensiteit wat verlaagd, maar ik kon weer trainen!
Soms in een zee, zo vlak als een spiegeltje en soms met meer golven. 1 Ding is zeker, het voelt een stuk normaler als je met 8 teamgenoten met een badmuts en je zwembrilletje op je hoofd rond rent dan als je dat alleen doet langs het strand met voornamelijk zonnende mensen…
Tijdens deze week hebben we naast de reguliere sportvoeding ook genoten van de lokale goodies, amandelcake (of eigenlijk alle cake) bij Sa Ruta Verde, echt een omfiets cakeje! En ook de energiebars daar waren erg lekker. Maar daarnaast blijven de repen van Clifbar en de Bloks echt mijn favorieten.
Komende week nog een paar trainingen en dan gaan we er voor. Ik ga mijn best doen om zo dicht mogelijk bij wedstrijd maatje Bob te blijven, die normaal gesproken wel veel harder kan dan ik. De lage watertemperatuur zal een behoorlijke uitdaging worden, des te harder rennen om tussendoor weer warm te worden… Veel zin om met het hele team naar België te gaan!
Dit bericht is geplaatst in Blogs & Nieuws met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.