Op naar de Amphiman!

Zaterdag 13 mei 2017 doen er 6 WOMENdurance teams mee aan de Amphiman, een swimrun in de meren van l’Eau d’Heure in België. Een swimrun is wedstrijd waarbij je in een team van 2 personen samen afwisselend zwemt en rent. Je zwemt met je hardloopschoenen aan en rent in je wetsuit, omkleden en afwisselen met je teammaatje doe je dus niet.

De teams Josta & Dora en Femke & Wouter deden de afgelopen jaren al eerder mee aan deze wedstrijd en waren zo enthousiast over dit avontuur dat we dit jaar met het gehele WOMENdurance team aan de start staan. De volgende teams doen mee:

 

Josta & Dora 38 km (33,5 km lopen + 4,6 km zwemmen)
Marijcke & Bob 38 km (33,5 km lopen + 4,6 km zwemmen)
Jonnemei & Wouter 28 km (24 km lopen + 3,6 km zwemmen)
Nienke & Frans 28 km (24 km lopen + 3,6 km zwemmen)
Jobien & Paul 18 km (15 km lopen + 3,2 km zwemmen)
Gabriella & Marieke 18 km (15 km lopen + 3,2 km zwemmen)

 

Ter voorbereiding hebben de teams afgelopen zondag hun eerste paasdag goed besteed en een swimrun gedaan: 2,3 km zwemmen en 7 km lopen. Josta (trispiration) had een training voorbereid in het Nieuwe Diep en het Flevopark. Acht bikkels lagen om 11 uur ‘s ochtends in het koude water en gingen in totaal 5 keer het water in en uit. De reacties achteraf: “dat was best fris, maar het viel uiteindelijk ook mee”. Het enthousiasme straalde er vanaf, teams raakten op elkaar ingespeeld en de krachten werden gemeten.

Langs de kant was er support van teamgenoten, andere mensen die toch enigszins verbaasd keken naar dit tafereel en Dennis die de mooie foto’s heeft gemaakt.

Ook in zonnige oorden werd een swimrun training gedaan. Dora maakte haar eigen rondje op Fuerteventura. Het koude water in Amsterdam die de teams klaarstoomt voor het echte werk op 13 mei heeft Dora alleen niet, maar de ervaring van het vele open water zwemmen zal vast heel goed van pas komen.

De komende weken zullen we jullie op de hoogte houden van de verdere voorbereidingen. De teams zullen zich voorstellen, materiaal tips worden uitgewisseld, wat is de beste zwemslag (swimfantastic) en hoe (en wat en wanneer) moet je eten onderweg (sportvoeding). Wij hebben er allemaal heel veel zin in!!

Met dank aan cameraman Dennis Koomen.

Dit bericht is geplaatst in Blogs & Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.